Välkommen till en samling digitala blad

Välkommen!

Det är alltid svårt att veta hur man ska presentera sig när man sysslar med tre så olika verksamheter som översättare (ett arbete som med fördel utförs om inte i fullständig isolering så åtminstone ensam), språklärare (som kräver åtminstone en elev) och fantasyspecialist (ett helt annat ämnesområde). Det blir inte lättare när man som jag har låtit de tre verksamheterna flyta in i varandra. Min webbplats är ett försök att beskriva vad jag kan erbjuda, men förhoppningsvis visar dessa digitala blad lite vem jag är också.

Vandra gärna runt bland mina träd och se dig omkring. Länkarna längst ned på sidan är genvägar till de institutioner som jag är starkast knuten till: översättargruppen Ordskogen där jag är en av de drivande medlemmarna; The International Association for the Fantastic in the Arts vars årliga forskningskonferens jag har deltagit i sedan 1998, och där jag nu ansvarar för sektionen för fantasy på engelska; och institutionen för språk och litteratur (SOL) vid Lunds universitet, där jag disputerade hösten 2010 med en avhandling om miljöer i fantasy. Där ligger också en länk till min blogg, Mythotopes, där jag skriver om fantasy och science fiction.

Trevlig promenad!

Stefans namnteckning

Your browser does not comply with the W3C specifications for the rendering of HTML and CSS. I suggest that you switch to a compliant browser, such as Mozilla's free Firefox browser.